Švestková  Regata

Švestková  regata byla skvělým vstupem do školního roku – Krajský přebor Karlovarského a Plzeňského kraje, Jachtklub Cheb, 7.- 8. 9. 2024. Sotva se jachtaři vrátili z MČR na Nových Mlýnech a sotva zasedli do školních lavic, odcestovali hned první víkend školního roku do Chebu na Švestkovou regatu.

Za JK Plzeň se zúčastnili tito dětští závodníci:

 V kategorii Optimist mladší žáci František Jilich,  Otimist starší žáci Štěpán Binko, Nikol Foltýnová, Jaroslav Jára, Adam Jilich a Filip Degl a v kategorii ILCA 4 Šimon Binko.

Za dospělé členy se zúčastnil v kategorii FINN Martin Bláha, který se umístil na druhém místě! Gratulujeme! A děkujeme mu, že ukazuje dětským závodníkům, že jachting je celoživotní investice, dovednost a radost.

Celkem závodilo na Jesenici 24 Optimistů a 8 lodí ILCA 4.  Předpověď větru nebyla dobrá, sobotní dopoledne bylo téměř bez zcela bez větru a tak děti plavaly, hrály fotbal, jezdily na paddleboardech. Okolo druhé hodiny se na hladině objevily první vlnky a záhy přišel dobrý, ale místy hodně nestabilní vítr. Závod proto začal velmi rychle a nakonec se odjely čtyři rozjížďky s moc hezkými souboji o pořadí. Našim dětem se velmi dařilo!  

V neděli se pro nedostatek větru již nezávodilo. Následoval příjemný čas na břehu, sportovní hry, švestkové knedlíky, švestkové koláče, zkrátka vše skvělé, co chebský jachtklub při Švestkové regatě tradičně nabízí. Vyhlášení vítězů bylo dlouhé a do Plzně směřovalo v rukou Adama Jilicha , Šimona Binka a Martina Bláhy hned několik pohárů.

Adam Jilich – v kategorii Optimist  2. místo v celkovém pořadí Švestkové regaty a 2. místo v celkovém pořadí Krajského přeboru Karlovarského a Plzeňského kraje a v kategorii Optimist žáci 1. místo Švestkové regaty  a 1. místo v Krajském přeboru Karlovarského a Plzeňského kraje.

Šimon Binko – celkové 4. místo v kategorii ILCA4 a 2. místo v Krajském přeboru Karlovarského a Plzeňského kraje v téže kategorii.

Dále Optimist celkové  pořadí: Štěpán Binko (13.), František Jilich (15.), Nikol Foltýnová (16.), Jaroslav Jára (17.) a Filip Degl (22.).

Byl to krásný slunečný víkend s dobrou partou na oblíbené Jesenici. Děkujeme všem dětem i dospělým za účast a celému podpůrnému týmu za vše okolo dětí a lodí. 

Veronika Jilichová Nová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..